Artykuł Cię zaciekawił? Dowiedziałeś się czegoś więcej? Koniecznie zostaw komentarz! Skomentuj jako pierwszy i podziel się swoimi wrażeniami. Napisz, jak oceniasz nasz artykuł i zostaw opinię. Weź udział w dyskusji. Masz wątpliwości i chcesz dowiedzieć więcej na temat poruszanego zagadnienia? Daj znać, o czym jeszcze chciałbyś przeczytać. Dziękujemy za Twój wkład w budowę bazy komentarzy. Zachęcamy do zapoznania się z pozostałymi artykułami i komentarzami innych użytkowników.
5 odmian kwiatów ciętych idealnie sprawdzających się do udekorowania sali restauracyjnej
Wystrój lokalu to jedna z najważniejszych kwestii przy tworzeniu restauracji. Odpowiednio zaprojektowane wnętrze umila pobyt, zachęca do powrotu i sprawia, że jedzenie lepiej smakuje. Jednym z najpopularniejszych sposobów na udekorowanie w dobrym stylu zarówno skromnej, jak i eleganckiej restauracji są świeżo cięte kwiaty. Jaką odmianę wybrać oraz jakie kompozycje stworzyć, by idealnie wpasowały się w wystrój miejsca? Poznaj 5 odmian, które zachwycą gości.
Świeże kwiaty do restauracji – jakie wybrać?
Klasyka zawsze się obroni, dlatego jako kwiaty do restauracji znakomicie nadają się ponadczasowe róże. Tradycjonalistom do gustu przypadną czerwone, z kolei delikatne kremowe oraz białe kwiaty spodobają się fanom klasycznej elegancji.
Nie można zapomnieć o najpopularniejszych kwiatach ogrodowych, które zdają egzamin w lokalach gastronomicznych, czyli tulipanach. Kolorowe kwiaty są proste w pielęgnacji i wyglądają dobrze nie tylko w wazonie, lecz także w doniczce.
Kolejny wariant do restauracji to atrakcyjne goździki. Są świetnym dodatkiem do potraw i napojów, ale również doskonale upiększają stoliki. Aby wzmocnić efekt wizualny, najlepiej wstawiać je do wysokich przezroczystych wazonów.
Na uwagę zasługują również obfite piwonie, które zachwycają zróżnicowanymi barwami między innymi: czerwoną, biała i różową. Świetnie prezentują się w dużych pomieszczeniach i tworzą doskonały kontrast z wnętrzami w stonowanych, chłodnych kolorach i nadają im wyjątkowego klimatu. Ponadto, gdy kwitną, przyciągają swoim przyjemnym zapachem.
Ostatnie, ale równie piękne co poprzednie i pasujące do restauracji są mieczyki. Osiągają nawet do 120 cm i doskonale wzbogacają minimalistyczne wnętrza. Postawione na parapetach z dostępem do słońca wzbudzają zainteresowanie przechodniów i kierowców.
Kwiaty cięte do restauracji – jak stworzyć unikalną kompozycję?
Wybór kwiatów i stworzenie spójnej kompozycji nie jest łatwe, wymaga dużego doświadczenia, wyczucia, a także czasu. Tego ostatniego najbardziej restauratorom brakuje, dlatego najlepiej zaufać profesjonalnym florystkom z kwiaciarni Poppy Flower z Białej Podlaskiej. Wychodzi ona naprzeciw oczekiwaniom klientów i służy wieloletnim doświadczeniem, które poparte jest stosownymi certyfikatami oraz nagrodami.
Kwiaty cięte – idealny sposób na udekorowanie restauracji
Świeże, cięte kwiaty od lat upiększają wnętrza restauracji. Dlatego warto skorzystać z doświadczenia firm w dziedzinie florystyki i stworzyć unikalną aranżację, które będzie wizytówką lokalu gastronomicznego.
Dziękujemy za ocenę artykułu
Błąd - akcja została wstrzymana
Dodaj komentarz
Dziękujemy za dodanie komentarza
Po weryfikacji, wpis pojawi się w serwisie.
Błąd - akcja została wstrzymana